De ce iubesc ciocolata


De ce iubesc oamenii ciocolata așa de mult? Oamenii de știință și psihologii au multe teorii în acest sens dar nu există nici o dovadă științifică certă că ciocolata este unul dintre alimentele cele mai dorite de oameni.

De ce îmi place ciocolata? Pentru că are un gust foarte plăcut – nu-mi trebuie alt motiv mai bun. Ciocolata se găsește în diferite forme - tablete, batoane sau bomboane -, în combinație cu diverse fructe sau umplută cu cele mai diverse creme. Nu contează în ce fel mă bucur de acest deliciu, mereu are un gust încântător atunci când se topește în gură. Ciocolata este bună și cremoasă, indiferent dacă este dulce sau amăruie. Este ceva în neregulă la acest gust delicios pe care îl savurez în fiecare zi? Se pare că nu. Sunt foarte putini cei care au ceva împotriva ciocolatei.

Timp de secole ciocolata a fost percepută ca o marfă prețioasă, astfel încât în multe culturi aceasta era la loc de mare cinste. Grecii se refereau la cacao (principalul ingredient din ciocolată), ca fiind hrană de la zei. În Europa antica ciocolata era considerată un simbol de prosperitate și era rezervată celor cu statut social ridicat. În prezent, ciocolata este cel mai potrivt și accesibil cadou cu ocazia aniversărilor și a ocaziilor speciale, fiind considerată o formă de monedă dulce pentru cei îndrăgostiți.

De ce iubesc ciocolata
În această perioadă a sărbătorilor de iarnă, ciocolata este de foarte mare ajutor pentru Moș Nicolae căruia îi face mai ușoară alegerea cadourilor dulci pentru cei dragi nouă, indiferent că sunt mai mari sau mai mici. Și de data aceasta, cel mai mic din familie a fost răsfațat de Moș Nicolae cu dulciurile de sezon de la Heidi, așa cum a fost obișnuit de ceva ani încoace.
Heidi Choco Club
Într-o lume care devine din ce în ce mai aglomerată în zilele noastre, vă invit să vă înscrieți în clubul Heidi pentru cei care iubesc partea dulce a vieții. Heidi Choco Club este mai mult decat un spațiu privat pentru iubitorii de ciocolată, este locul pentru cei care vor să învețe cum se transformă bobul de cacao în gustul senzațional al ciocolatei. Heidi Choco Club este de asemenea un loc unde se găsesc diverse provocări care, o dată rezolvate, se transforma în premii dulci  pentru pasionatii de ciocolată și nu numai. 

Distrează-te cu provocările Heidi Choco Club pentru a primi premii delicioase!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Casa din vis

Netflix Membership #Giveaway