12 plante

12 Plante


Coacăzul negru
Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-lea. Fructele lui sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Fructele conțin vitamina C, vitamine din complexul B, acizi organici, pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide, pectine, calciu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP. Fructele coacăzului negru au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier.
Ghimbirul
Ghimbirul, denumit în trecut și ghimber, este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale. Ghimbirul e deosebit de prețuit în bucătăriile orientale cum ar fi cea chineză, indiană, tailandeză, fiind, poate, cel mai utilizat condiment, folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi. Utilizările medicale ale ghimbirului au intrat în atenția cercetătorilor occidental abia la începutul anilor 1980, efectele terapeutice ale acestei plante dovedindu-și eficiența în răceală, indigestie, greață, reumatism, bronșită și astm bronșic.
Ginkgo biloba
Arborele pagodelor (Ginkgo biloba), este o specie de arbore al carui areal natural este redus în prezent la o mică regiune din sud-estul Chinei. Extractul de ginkgo biloba acționează asupra tulburărilor de circulație sanguină la nivelul creierului și extremităților, ameliorând astfel metabolismul energetic la nivel cerebral prin creșterea captării glucozei și a oxigenului la nivel molecular. La nivel ocular mărește acuitatea vizuală. Inhibă factorul de activare a trombocitelor, ceea ce reduce tendința de coagulare a sângelui.
Magnolia
Magnolia este un arbust originar din Asia, America de Nord și America Centrală și cuprinde circa 77 de specii. Ca plante ornamentale, arbuștii se folosesc în parcuri și grădini, iar ramurile unor specii se utilizează și în aranjamente florale. Ca și medicament, magnolia este adjuvant în infecții intestinale, meteorism, colon iritabil, reglează motilitatea gastro-intestinală și reface flora microbiană intestinală.
Mesteacănul
Mesteacănul este un copac sau arbust de talie mică spre medie, cu o coajă albă caracteristică, care crește mai ales în clima temperată nordică. Sucul, coaja, frunzele, lemnul, crenguțele și rădăcina de mesteacăn sunt folosite pentru materiale de construcție, tobe, tratamente medicale naturiste, uleiuri și alte aplicații practice. Mesteacănul este este stimulent al funcţiilor de detoxifiere hepatică, tonic şi stimulent general în stări de astenie psiho-fizică şi epuizare.
Migdalul
Migdalul este un pom cu fructe de formă alungită acoperite de o coajă groasă cu aspect pielos, în interior avand un sâmbure tare. Cultivarea migdalului a început în urmă cu 4000 de ani. În prezent apare ca plantă de cultură în California, în bazinul mediteranean, în Pakistan și Iran. Semințele de migdal sunt remineralizante și usor laxative, iar datorită proprietăților terapeutice ajută la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afecțiunilor digestive, tusei, afecțiunilor aparatului urinar și genital.
Orzul
Orzul este o cultură cerealieră cu întrbuințări multiple, cele mai imprtante utilizării fiind pentru hrana animalelor și  fabricarea berii. Mărturiile istorice cele mai vechi despre orz datează din anii 10 500 î.e.n. Începînd cu anii 8.000 î.Hr. în Egiptul Antic orzul apare ca orz sălbatic iar de prin anii 5.000 (î.e.n.) se incepe cultivarea lui și în Europa centrală. Orzul este apreciat în terapeutica naturistă pentru proprietățile sale de remineralizant, antiinflamator, hipotensor, mărește apetitul sexual și ajută la recuperarea după o perioadă de convalescență.
Salcia
Salcia sau răchita este un arbust cu lujeri elastici și frunze căzătoare răspândit în întreaga emisferă nordică, fiind întâlnit în principal pe malurile râurilor, iazurilor și a lacurilor. Salcia conține salicina, o substanță asemănătoare acidului acetil salicilic care se găsește în aspirină. Este utilizată frecvent ca adjuvant în tratamentul bolilor reumatice. Datorită calităţilor hemostatice şi cicatrizante este utilizată şi în caz de afecţiuni ale pielii (răni, ulceraţii, hemoroizi).
Socul
Socul este un arbust cu ramurile adesea curbate cu o înălțime ce poate ajunge până la 10 metri. Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăților terapeutice ale tuturor părților acestui arbust: frunzele (laxative), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarța (bogată în substanțe diuretice). Socul cunoaște o utilizare variată: bronșită, răceală, gripă, afecțiuni ale rinichilor, gută, reumatism, bronșită, arsuri, răni, umflături, stări febrile. 
Stejarul
Stejarul este un arbore înalt, cu ramuri puternice, noduroase, coroană largă și bogată. În mitologia slavă, stejarul era considerat arborele adevărului. Se credea că primul bărbat a apărut din acest arbore iar din carnea mistreților, care se hrănesc cu ghindă, ar fi luat naștere preoții, liderii spirituali ai vechilor slavi. Scoarța de stejar are proprietăți de antiseptic al florei microbiene, cicatrizant, hemeostatic si este indicat în astenie fizică şi psihică, astenie sexuală în andropauză şi menopauză, constipaţie, paradontoză, alergii.
Teiul
Teiul cuprinde aproximativ 30 de specii de arbori de la 20 la 40 m înălțime, originari din zonele temperate ale emisferei nordice, din Asia, Europa și estul Americii de Nord. Pentru români, cel mai cunoscut reprezentant al acestei specii este Teiul lui Eminescu, un tei argintiu vechi de circa 250 de ani, aflat în Parcul Copou din Iași, denumit și "copacul îndrăgostiților", locul unde poetul nepereche își găsea inspirația. Teiul este folosit in scop terapeutic ca adjuvant în tulburări cardiace provocate de stres, nervozitate, hipertensiune, dischinezie biliară hipertonică, colite spastice.
Urzica
Urzica este o specie de plante perene răspândită în locurile necultivate. Datorită conținutului bogat de vitamine și minerale, urzicile sunt folosite înca din cele mai vechi timpuri, atât ca aliment, cât și ca medicament  pentru detoxifierea organismului și regenerarea lui. Urzicile conțin vitaminele A, B2, C, K, minerale, calciu, fier, magneziu, siliciu, clorofilă, substanțe proteice. Urzica are efect diuretic şi înlătură astfel din organism surplusul de apă şi toxinele, ajută la îmbunătăţirea imunităţii, reduce frecvenţa bolilor infecţioase și întăreşte organismul.



Coacăzul negru, ghimbirul, ginkgo biloba, magnolia, mesteacănul pufos, migdalul, orzul verde, salcia, socul, stejarul, teiul argintiu și urzica sunt combinate într-o singură capsulă pentru a crea un produs natural special care a fost vândut până acum în peste 100.000 de exemplare în întreaga ţară.

12 plante este un supliment alimentar care acţionează pentru refacerea stării de bine a organismului, având efecte benefice asupra imunităţii, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine şi enzime necesare organismului.

Un produs recomandat de Carmen Brumă.

12 Plante

Comentarii

  1. Excelentă prezentarea. M-ai convins. Voi căuta "12 plante", îl voi cumpăra şi îl voi folosi. Mulţumesc ! Am să revin să-ţi spun efectul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Casa din vis

Netflix Membership #Giveaway