Salvați Copiii România - ”Copiii fără etichete”

Abuzul asupra copilului este un termen legal folosit pentru a descrie maltratarea copiilor de către părinți sau de către persoanele care îi au în îngrijire prin diferite forme de violentă, atât fizică cât și psihică. Părinții care își bat copiii și care neglijează să-i hrănească în mod corespunzător sunt cele mai întâlnite cazuri în care aceștia pot fi considerați abuzatori. Abuzul asupra copilului este luat foarte în serios, deoarece poate avea consecințe fizice și emotionale grave care se pot extinde în timpul copilăriei și pot afecta viața viitorului adult în moduri neplăcute.
Există patru categorii principale care sunt folosite pentru a clasifica diferitele tipuri de abuzuri asupra copilului:
  • Neglijarea apare atunci cand tutorele nu reușește să asigure lucrurile esențiale de care copilul are nevoie, cum ar fi hrana și îmbrăcămintea;
  • Abuzul fizic se referă la cazurile în care contactul fizic este utilizat în scopul de a provoca daune fizice, pentru intimidare sau în alte forme de vătămare asupra unui copil;
  • Abuzul psihologic, definit de asemenea și ca abuz emoțional sau abuz mental, implică atacuri asupra sănătății emoționale sau psihologice a unei persoane, cum ar fi insultele sau afirmațiile repetate de inutilitate;
  • Abuzul sexual asupra copiilor are loc atunci când un însoțitor sau o rudă, cum ar fi un părinte sau un frate mai mare folosește forța pentru a obține de la un copil diverse plăceri sexuale.

În cadrul unei familii există foarte mulți factori diferiți care pot contribui la un mediu în care abuzul asupra copiilor poate să apară. Nivelul general de stabilitate materială și de stres dintr-o familie par a fi factorii semnificativi care favorizează aparița acestui fenomen, de aceea cele mai des întâlnite cazuri de abuz asupra copiilor se întalnesc în familiile cu dificultăți financiare și în cele unde este frecvent consumul de droguri sau de alcool.

Copiii fara etichete

Salvați Copiii România derulează în acest an, în perioada martie-octombrie 2013, o campanie socială pentru a combate violența împotriva copiilor, campania ”Copiii fără etichete”.
Campania urmărește conștientizarea violenței împotriva copiilor din societatea românească, generarea unei schimbări de atitudine față de această violență, precum și generarea unei schimbări de paradigmă în educația copiilor, prin:
  • înlocuirea practicilor violente cu metode educaționale pozitive,
  • respectarea copilului în locul umilirii lui,
  • renunțarea la indiferență și acceptare față de violența împotriva copiilor.


Îi ajutăm pe copiii noștri să devină Oameni Mari dacă îi creștem fără etichetele educaționale tradiționale: 

bătaie, umilință, jigniri, stigma pe criterii sociale sau etnice.



Campania ”Copiii fără etichete” sintetizează toate formele de violență împotriva copilului într-un singur concept: ”eticheta”, din două motive:
    Copiii fara etichete
  • Stereotipurile care îi fac pe adulți să-i vadă pe copii ca fiind răi sunt de fapt aplicate acestora, fără să aibă o legătură cu structura lor psiho-emoțională. Copiii au nevoi emoționale pe care nu știu să le exprime, au comportamente adecvate vârstei și etapelor de dezvoltare care pot să nu corespundă așteptărilor adulților, au un mod de a se exprima, care poate să nu fie întotdeauna pe înțelesul adulților. Unii adulți pot eticheta în mod negativ aceste comportamente și stări, iar de aici să apară diverse forme de violență.
  • Violența educațională – bătaie, jigniri, abuz emoțional – lasă urme asupra copiilor și îi marchează pe viitorii adulți, putând activa comportamente și stări psiho-emoționale de-a lungul întregii vieți, asemenea unei etichete care încorsetează și încadrează, printr-o generalizare limitativă. Cu alte cuvinte, bătaia, umilința, jignirile programează la eșec, iar efortul depus de un copil sau de un adult ca să scape din această programare a suferinței este uriaș.

Campania ”Copiii fără etichete” invită adulții să lase la o parte stereotipurile din societate și să se raporteze la ceea ce sunt copiii prin natura lor: copiii sunt buni; ei trebuie doar ajutați să se dezvolte prin educație pozitivă, pentru a crește echilibrați și pentru a deveni ”Oameni Mari”. De asemenea, campania vizează toate formele de stereotipuri și de stigmatizare a copiilor, inclusiv pe cele etnice.

Templates, Pictures & Easy-To-Follow Instructions Included in 700 Unique Fun Kids Crafts

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Casa din vis

Netflix Membership #Giveaway