Mașini cu timpul

Mașini cu timpul

Fiind vacantă la grădiniță și vreme urâtă afară, a venit timpul ca împreună cu cel mic să facem ordine în colecția lui de mașinuțe.

Ordinea se face punând jucăriile în primă fază în două categorii: bune si stricate. Apoi, pe cele bune le împărtim iar in două: mai noi si mai vechi. Cu cele stricate e întotdeauna problemă pentru că, inevitabil, ajung la gunoi, iar despărțirea de ele este foarte grea.

Așa că fiecare obiect din această ultimă categorie este analizat cu cea mai mare atenție, pe unde se poate se mai repară, unde nu, se promite alta noua, la câteva se renuță de bună voie, și până la urmă problema este rezolvată fără pre multe regrete.

Discuțiile purtate cu aceasta ocazie în legătură cu “mașinile adevărate” sunt însa foarte serioase și se poartă făcând comparatie între regulile din lumea celui mic și ce se întamplă cu adevărat în viața reală. Și încep întrebările și răspunsurile pe care le avem de fiecare dată cu această ocazie, din ce in ce mai complexe de ce trece timpul iar cel mic se face tot mai mare.

De ce se strică mașinile celor mari? Mașinile nu se strică, de obicei piesele din care sunt făcute se mai învechesc, se uzează, si trebuie înlocuite cu alte piese auto, și apoi masina merge bine în continuare.

Unde găsim piese pentru mașină? Se pot lua și de la cele stricate cum facem la astea mici? Desigur, piese se pot lua și de la cele mai vechi dar cel mai indicat este sa cumpărăm de la un magazin de piese auto de unde să luăm piese auto noi care ne țin mai mult, astfel mașina nu se mai strică așa de repede.Sunt și piese auto online, așa cum gasim și masinuțe pe internet când căutam ceva mai aparte și nu găsim la magazinul de jucării.

Sunt și mașini care merg cu baterii? Unde se găsesc baterii așa de mari? Sunt și mașini electrice cu baterii care se încarca la priză ca telefonul, dar deocamdată cele mai multe merg cu benzină sau motorină și tot la benzinărie trebuie să se oprească pentru alimentare.

Acesta este un rezumat cu cele mai importante aspecte ale discuției purtate cu fiul meu de nici 5 ani pe marginea acestui subiect, subiect care rămane deschis tot timpul pentru curiozitatea specifică varstei pe care o are.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu