Primăvara și animale de companie - Bolile pe care le poate lua un câine

Primăvara și animale de companie - Bolile pe care le poate lua un câine

Mai ales acum, când vremea este în încălzire, tu și câinele tău sunteţi nerăbdători să iesiti din casă mai mult timp decât de obicei, în special la joacă în parcurile special amenajate! Dar primăvara nu înseamnă doar fluturi și soare - parcurile pentru câini sunt uneori locuri murdare unde animalul are toate şansele să se îmbolnavească.

Bolile pe care le poate lua un câine dintr-un astfel de spaţiu special amenajat sunt de multe ori extrem de contagioase, de aceea, în primul rând este importantă vaccinarea corectă a animalelor de companie împotriva acestora.

Paraziţii care se găsesc în fecale sunt cauza unui număr mare de boli ale animalelor de companie. În special puii şi căţeii tineri sunt predispuşi la contractarea unei infecţii parazitare, pentru că - la fel ca în cazul bebeluşilor - aceştia sunt extrem de curioși și pun de multe ori gura pe lucruri pe care nu ar trebui. 
Simptomele infecțiilor parazitare includ întotdeauna diaree și vărsături și, uneori, scăderea în greutate și pierderea poftei de mâncare. Tratamentul poate include antibiotice şi un medicament care inhibă ciclul de reproducere a paraziţilor. În asemenea cazuri, cel mai adesea, animalele sunt şi deshidratate, ceea ce necesită o cantitate suplimentară de fluide pentru a le înlocui pe cele pierdute. 
  • Coccidia apare cel mai frecvent la pui şi este cauzată de un parazit din fecalele mamei, cu care puii sunt în contact strâns.
  • Parvovirusul este versiunea de coccidia a câinelui adult și este, de asemenea, cauzată de consumul de fecale infectate cu parazit.

Apa potabilă contaminată este, de asemenea, o sursă de infecție; de exemplu apa din fântânile arteziene permite ușor împrăştierea bolilor și este o gazdă ideală pentru paraziții și bacteriile care pot îmbolnăvi animalele de companie. 
  • Giardia este unul dintre paraziţii care trăiesc în sursele de apă; animalul prezintă simptome care includ diaree, vărsături și pierdere în greutate. Această boala poate fi tratată cu medicamente antiparazitare.
  • Leptospiroza poate fi contractată din apa contaminată sau din urina infectată a animalelor sălbatice. Deoarece acest parazit preferă rinichii câinelui, afectează culoarea urinei care poate fi de multe ori de un portocaliu strălucitor. De asemenea, leptospiroza poate provoca o creștere a setei, deshidratare și urinare frecventă. Dacă animalul este infectat, acesta va trebui pus în carantină și tratat cu antibiotice.

Cu toate acestea, nu țineti câinele în casă doar pentru că vă este frică să nu se îmbolnăvească! Iată câteva sfaturi pentru a face ieşirile în aer liber în condiții de siguranță:
  • Asigurați-vă că animalul de companie este complet vaccinat! Întâlniţi-vă cu un medic veterinar de la o clinică veterinară din zonă (Vezi clinici veterinare Suceava) pentru a stabili dacă animalul dvs. a fost pe deplin imunizat; multe boli transmisibile sunt usor de prevenit.
  • Luaţi de acasa un castron și apă pentru câinele dvs. Apa din parcuri poate conţine o serie de numeroşi paraziți, bacterii și virusuri.
  • Staţi cu ochii pe cainele dvs. Nu lasati cainele să umble chiar peste tot; toate tipurile de fecale reprezintă amenințări la adresa sănătății câinelui dumneavoastră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu