Dieta alcalină a captat atentia la nivel global abia din anul 2003, după apariţia cărtii “The pH Miracle” (Miracolul pH), scrisă de Robert O Young şi Shelley Redford Young.
Un aspect important pentru tratarea oboselii suprarenale
este corectarea acidozei și echilibrarea totală a pH-ului corpului. Un regim
alimentar alcalin, apa alcalină și prafurile alcaline sunt lucrurile esenţiale
pe care le puteți utiliza pentru a menține un organism sănătos.
Atenţie:
Consultaţi medicul sau nutriţionistul dumneavoastră înainte de
schimbarea dietei sau de adăugarea unor suplimente la regimul alimentar zilnic!
Dieta alcalină
O dietă alcalină este în esență o dietă bazată pe plante,
bogată în fructe şi legume care îşi aduc aportul la creşterea pH-ului alcalin
în organism. Ideea este că unele alimente contribuie la aciditatea corpului,
iar alte alimente sunt mai alcaline. În general, citricele sunt mai alcaline.
Deși citricele conţin acid citric, ele au un efect alcalin asupra organismului după ce sunt digerate.
Trei dintre alimentele cu cel mai mare grad de
alcalinizare sunt:
- Spanacul. Spanacul este bogat în clorofilă, un alcalinizant puternic şi un aliment necesar producerii de celule roşii în sânge. Acesta mai conţine şi vitamina A, mangan, acid folic, magneziu, fier, vitamina C, vitamina B2, calciu, potasiu, vitamina E şi fibre alimentare.
- Castraveţii. Cea mai bogată legumă în apă (95%), castravetele este şi un alcalinizant puternic, un aliment hidratant, cu multi antioxidanti în compozitie (inclusiv importanţii lignani). Lariciresinolul, pinoresinolul si secoisolariciresinolul sunt trei lignani asociaţi cu un risc diminuat de dezvoltare a afecţiunilor cardiace, precum şi a mai multor tipuri de cancer (cancer de sân, cancer uterin, cancer ovarian şi cancer de prostată).
- Ţelina. Ţelina, similar castraveţilor, este un aliment alcalin foarte apreciat pentru conţinutul său bogat în apă, fiind folosită deseori în prepararea sucurilor proaspete şi supelor. Unul dintre beneficiile majore ale ţelinei este aportul seminificativ de vitamina C, cu efectele sale binecunoscute pentru sănătate.
Apa alcalină (Vezi și: Apa Perla Moldovei - distributie de apa alcalina)
Corpul nostru conţine peste 70 la sută apă. Celulele
corpului nostru fac “baie în apă”, așa că tipul de apă pe care îl bem face
diferenţa. Consumul de apa alcalină are mai multe avantaje, inclusiv
următoarele:
- Creșterea mobilității tractului gastro-intestinal și creșterea absorbției nutrienților;
- Înlesnirea eliminării toxinelor din corp;
- Păstrarea funcției renale în stare bună de-a lungul timpului;
- Scăderea inflamațiilor organismului prin normalizarea pH-ului din corp;
- Întărirea sistemului osos, menținându-l sănătos, ajutând la atenuarea efectelor acumularii în timp de acid pe oase.
Praful alcalin
În comerţ sunt disponibile multe tipuri de prafuri
alcaline. Pulberea pe care o alegeți ar trebui să aibă o cantitate mare de
nutrienţi pe bază de plante şi suport antioxidant care echilibrează pH-ul
organismului dumneavoastră.
Testați-vă pH-ul pentru prima dată dimineața. De ce? În
cazul în care pH-ul din urină este mic (adică mai puțin de 6,5), trebuie să
luați ceva alcalin dimineața.
Opțiunile includ un pahar de 250 de grame cu apa alcalină, suc de legume și fructe proaspete sau praf alcalin.
Opțiunile includ un pahar de 250 de grame cu apa alcalină, suc de legume și fructe proaspete sau praf alcalin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu